Maandag kwam Europol op de proppen met een gigantisch corruptie-schandaal in het Europese voetbal. Ons land werd niet meteen genoemd bij de hoofdrolspelers, maar 1 dag later blijkbaar wel.


De Gazetta dello Sport maakte immers bekend dat België in de top 5 staat van landen waar het meeste wedstrijden 'gefixt' zijn. Daarmee zou ons land op de vierde plaats staan in de corruptie-lijst.

Turkije is koploper met 79 duels, Duitsland volgt met 70. Daarna komen Zwitserland (40) en dus België (24). Hongarije (20) en Oostenrijk (15) vervolledigen de top zes. Het gros van de Belgische matchen zou in de tweede klasse gefixt zijn.

Volgens Europol zouden in totaal vijftien landen en 425 personen betrokken zijn bij het schandaal. Elf daarvan zouden de Belgische nationaliteit hebben. Mensen uit Singapore zouden dan weer aan het hoofd van de criminele organisatie staan.

Na de zaak Ye, die na zes jaar procederen eindelijk eind dit jaar wordt uitgesproken, lijkt de Belgische justitie dus opnieuw een heuse brok voetbalcorruptie voor de kiezen te gaan krijgen.

(10)